De beste glasreiniger voor douche: beoordelingen, vergelijkingen en onze beste keuze

09 Oct Door Hofmanswonen.nl

Ben je het zat om elke keer dat je doucht glazen douchedeuren schoon te maken? Zo ja, dan ben je niet de enige! Veel mensen vinden het schoonmaken van douchedeuren een vermoeiende taak, daarom hebben we deze uitgebreide gids samengesteld over de beste glasreiniger voor douchedeuren. In dit artikel behandelen we alles, van hoe vaak je douchedeuren moet schoonmaken tot de beste manier om douchedeur rails schoon te maken. We hebben ook een topkeuze voor glasreiniger voor douchedeuren die u tijd en moeite bespaart. Dus wat je schoonmaak behoeften ook zijn, lees deze blog zeker eens!

Hoe vaak glazen douchedeuren schoonmaken

Glazen douchedeuren zijn mooi en perfect om mee te douchen, maar ze kunnen gemakkelijk beschadigd raken. Daarom is het belangrijk om ze om de paar weken schoon te maken om vlekken en strepen te voorkomen. Gebruik magic Eraser Glass Cleaner om glazen douchedeuren schoon te maken. Deze sterke reiniger is zacht genoeg om de oppervlakken van uw glazen douchedeur niet te beschadigen, maar kan wel vuil, vlekken en vuil verwijderen. De meeste mensen zouden hun glazen douchedeuren elke twee tot drie weken moeten schoonmaken. Als u vlekken of strepen op uw deur ziet, spoel deze dan grondig af met water en een afwasmiddel. Zorg er ten slotte voor dat u uw glazen douchedeur schoon en droog opbergt door deze op een schone, droge plaats op te bergen.

Reinigingsschema voor glazen douchedeuren:

glazen douchedeuren zijn een geweldige manier om een ​​extra laag hygiëne en netheid aan uw douche-ervaring toe te voegen. Het schoonmaken ervan kan echter een beetje lastig zijn - dus het is belangrijk om een ​​reinigingsschema voor de glazen douchedeur te volgen, zodat uw deur er op zijn best uitziet! 1. Als u het hele oppervlak afveegt met een mengsel van milde zeep en water, worden alle vuil, oliën en bacteriën verwijderd. Zorg ervoor dat u geen agressieve chemicaliën of schuurmiddelen gebruikt, omdat deze het glas kunnen beschadigen. 2. Om glazen douchedeuren goed schoon te maken, gebruikt u een glasreiniger van goede kwaliteit - spuit het op het vuil met cirkelvormige bewegingen en spoel het vervolgens grondig af met waternevel. Reinigingsmiddelen op alcoholbasis moeten ook worden vermeden, omdat deze strepen of vlekken op het oppervlak van uw deur kunnen achterlaten. 3 Reiniging Schema's voor verschillende soorten oppervlakten variëren, maar de meeste experts raden aan om gemiddeld om de twee weken te reinigen om de vorming van water vlekken en strepen op uw deur te voorkomen.

Douchedeuren reinigen met azijn

Douchedeuren zijn een van de meest vervuilde gebieden in een badkamer. Ze zijn niet alleen vaak vuil, maar ze kunnen ook moeilijk schoon te maken zijn. Dat is waar azijn om de hoek komt kijken - het is een natuurlijke reiniger die effectief en betaalbaar is. Om douchedeuren met azijn schoon te maken, volg je deze eenvoudige stappen: maak de deur nat, voeg witte azijn toe, schrob met een zachte doek of spons en spoel af met water. Ons favoriete azijn merk is Clorox Vinegar Liquid Bleach, dat zowel betaalbaar als milieuvriendelijk is. Bedankt voor het lezen!

Wat u nodig heeft

Lekken in de douchedeur kan een hele klus zijn. Ze maken niet alleen je douche nat, maar ze kunnen ook schimmel en meeldauw veroorzaken. Hier zijn vier eenvoudige stappen om het probleem snel op te lossen: 1) Zorg ervoor dat de douche volledig droog is voordat u hem schoonmaakt - water dat op het oppervlak achterblijft, zal schade veroorzaken. 2) Veeg schoon met een doek - zelfs vlekken van hard water komen op deze manier los! 3) Sproei de douchereiniger op het deurglas en schrob indien nodig voorzichtig met een doek (gebruik geen stalen schrobbers, deze kunnen krassen veroorzaken). Niet uitspoelen - laat de reiniger gewoon 10-15 minuten intrekken terwijl u onder de douche staat. 4) Giet 1/2 kopje witte azijn in een spuitfles en voeg voldoende zoet water toe om het tot de bovenkant te vullen - met deze oplossing kunt u alle glazen oppervlakken in uw douche reinigen zonder agressieve chemicaliën of schuursponsjes!

Stap 1: Meng azijn en afwasmiddel

Als het gaat om het reinigen van douchedeuren, is schrobben met een borstel meestal voldoende. Als de deur echter hardnekkig vuil heeft, kunt u azijn en afwasmiddel gebruiken om hem beter schoon te maken. Doe 1/2 kopje azijn in een kom en voeg genoeg afwasmiddel toe om een ​​dikke pasta te maken. Breng het mengsel aan op de scharnieren van de douchedeur met in water bevochtigde doeken. Laat het 10 minuten intrekken voordat u het afspoelt met water.

Stap 2: Spray DIY Cleaner op

de douchedeur Er is nog nooit een beter moment geweest om je douchedeur schoon te maken - dankzij de sprayreiniger! Deze doe-het-zelfreiniger is eenvoudig te maken en effectief bij het verwijderen van vuil of watervlekken van uw douchedeur. Meng eenvoudig 1 kopje witte azijn, 1 kopje water en 2 eetlepels afwasmiddel in een spuitfles. Veeg af met een schone doek of keukenrol en spuit de oplossing vervolgens op het glazen oppervlak van uw douchedeur. Laat het 3-5 minuten intrekken voordat u het afspoelt met water.

Stap 3: Douchedeuren spoelen en chemisch

reinigen met azijn is een snelle en gemakkelijke manier om zeepresten en ophoping te verwijderen. Spoel het eerst af met water en schrob het vervolgens schoon met azijn. Azijn is ook effectief bij het reinigen van deurposten, glazen douchedeuren, vuilophoping op het handvat, enz.

Douchedeuren reinigen met citroen

Douchedeuren zijn een van de meest gebruikte onderdelen van de badkamer, dus het is belangrijk om voor ze te zorgen . Gelukkig is het schoonmaken met citroensap en water een van de meest populaire methoden. Deze reinigingsmethode is niet alleen effectief, maar ook milieuvriendelijk. Als je op zoek bent naar een volledig natuurlijke optie, probeer dan azijn of zuiveringszout. Zorg ervoor dat u het eerst op een onopvallende plek test voordat u het op uw douchedeur gebruikt. Naast het schoonmaken moeten douchedeuren worden afgedicht en mogen er geen raam stomers op worden gebruikt. Een beetje extra liefde gaat een lange weg als het gaat om douchedeuren, dus zorg ervoor dat je ze elke keer dat je je badkamer schoonmaakt goed verzorgt!

De douchedeur rails reinigen

Het reinigen van douchedeur rails kan een gevaarlijke taak zijn. Ze zijn niet alleen vaak vies en bevlekt, maar ze kunnen ook glad zijn, waardoor ze moeilijk schoon te maken zijn. Daarom is het zo belangrijk om de juiste reiniger voor de klus te kiezen. Onze topkeuze is een niet-giftige, milieuvriendelijke reiniger die douchedeur rails effectief reinigt. Het is gemakkelijk te gebruiken en laat het glas sprankelend schoon achter. Dus, als je op zoek bent naar een reiniger die ervoor zorgt dat je douchedeur rails er geweldig uitzien en heerlijk ruiken, maak je dan klaar om onze topkeuze uit te proberen!

Conclusie

Bedankt voor het lezen van onze blog! In dit bericht bespreken we de beste glasreiniger voor douchedeuren, hoe je ze schoonmaakt en hoe je een spray maakt die je elke dag kunt gebruiken. We zullen ook een vergelijking geven van de drie schoonmakers die we hebben genoemd. Dus, zonder verder oponthoud, laten we aan de slag gaan! Als het gaat om douchedeuren, is het belangrijk om ze regelmatig schoon te maken om watervlekken en ophoping te voorkomen. Er zijn een paar verschillende manieren om douchedeuren schoon te maken: met azijn, citroen of reiniger voor douchedeur rails. Om de rails van de douchedeur schoon te maken, spuit u reinigingsmiddel op de rails en schrobt u met een doek. Zorg ervoor dat u de sporen grondig afspoelt voordat u onder de douche gaat.